Κουραμπιέδες από τον Στέλιο Παρλιάρο

ΥΛΙΚΑ:

  • 300 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
  • 125 γραμμάρια αμύγδαλο
  •  ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 25 γραμμάρια Ρούμι μαύρο
  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  •  Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. (Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη.)
Παράλληλα, χονδροκόβουμε τα αμύγδαλα αφού προηγουμένως τα έχουμε ψήσει στους 160οC έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα και τα έχουμε απλώσει σε μία λαδόκολλα .
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια στο χτυπημένο βούτυρο σταδιακά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3 χιλ. πιέζοντας με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά.
Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τους βουτάμε στην άχνη.
Τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πολλές φορές.


httpv://www.youtube.com/watch?v=aNqDjP8uZWg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    πολυ ευκολη και ωραια συνταγη

  2. Ο/Η Kokos λέει:

    Αν η ζύμη σου βγεί τριφτή βάλε λίγο νερό μέχρι να πλάθεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.