Μελομακάρονα από τον Άκη πετρετζίκη στο Πρωινό μου!

 

ΥΛΙΚΑ μείγμα 1:

  • 400 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
  • 400 γραμμάρια σπορέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 – 3 κουταλάκια τουγλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

ΥΛΙΚΑ μείγμα 2:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

ΥΛΙΚΑ για το σιρόπι:

  • 500 γραμμάρια νερό
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμμάρια μέλι
  • 3 στικ κανέλας
  • 3 ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν 3 – 4 ώρες πριν αρχίσουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να κρυώσει. Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλό.
Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 και ανακατεύουμε πολύ απαλά για πολύ λίγο για να μη κόψει το μείγμα. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι που να τραγανίσουν  Πετάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, τα σουρώνουμε, μελώνουμε και ρίχνουμε τα καρύδια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.