Οι κουραμπιέδες του θείου Αντώνη του φούρναρη!

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Υλικά:

  • 1 κιλό βούτυρο ( το  μισό γάλακτος)
  • Ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα ακαβούρδιστα
  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι κονιάκ (προαιρετικά)
  • ροδόνερο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα αμύγδαλα (μαζί με τη φλούδα τους) σε ένα ταψί με λαδόκολλα και θα ψήνουμε για 5-8 λεπτά στον αέρα στους 180 βαθμούς (προσοχή μην σας καούν) και τα βγάζουμε από τον φούρνο να κρυώσουν και θα βάζουμε στο μπλέντερ για να θρυμματιστούν ελάχιστα (πρέπει να είναι χοντροκομμένα).
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με ένα πιατάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει σαν σαντιγί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν στο χτυπημένο βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά  και ξανανακατεύουμε απαλά.
Πλάσουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήμα θέλουμε…όχι πολύ λεπτούς , αλλά όχι και πολύ χοντρούς.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και τους τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ, γιατί θα φουσκώσουν λίγο.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω και περίπου 20 λεπτά (μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς).
Τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε με ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (καλό είναι την άχνη να την βάλουμε σε ένα σουρωτήρι για το τσάι και χτυπώντας το ελαφρά να ρίξουμε πάνω από τους κουραμπιέδες παντού)

Tips: Αν τους φτιάξετε αρκετές μέρες πριν τις γιορτές, μπορείτε να τους αφήσετε σκέτους και όταν έρθει η ώρα να τους σερβίρεται, τότε να τους βάλετε το ροδόνερο και τη ζάχαρη άχνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.