Μυστικά για τα ρολάκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Ρολάκια Κανέλας (Η Φωτογραφία είναι από την φίλη μας, Μαριάννα Γκύλα)

Τα ρολά κανέλας, ίσως είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές του πλανήτη. Αφράτη ζύμη σαν τσουρέκι, που ψήνεται ρουφώντας την καραμέλα κανέλας. Η επικάλυψη δε, από κρέμα τυριού, απογειώνει το αποτέλεσμα.  Είναι εύκολη συνταγή, αφού θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασία, αλλά θέλει υπομονή γιατί η ζύμη χρειάζεται πολλές ώρες ξεκούραση.

Έτσι λοιπόν, για σίγουρη επιτυχία, ακολουθήστε τα μυστικά για τα ρολά κανέλας (Cinnamon rolls) που σας αποκαλύπτω:

-Να έχετε υπομονή. Aφήστε τη ζύμη να ωριμάσει, για να πετύχετε τέλεια υφή και γεύση. Έχετε κατά νου, ότι ο χρόνος ξεκούρασης και φουσκώματος ποικίλει ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου.

-Δώστε σημασία στις θερμοκρασίες των υλικών. Η θερμοκρασία των υγρών υλικών, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 35 βαθμούς C αλλιώς θα καεί η μαγιά και δεν θα φουσκώσει η ζύμη. Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες μου για όσα υλικά απαιτείται να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όσα πρέπει να είναι χλιαρά.

-Δε χρειάζεστε μίξερ ζυμώματος. Μόνο καλό ανακάτεμα των υλικών.

-Δώστε προσοχή και στο ψήσιμο. Να γυρνάτε το ταψί, ώστε να πιάσει σωστά όλα τα ρολά ο αέρας και να ροδίσουν ομοιόμορφα.

-Επιλέξτε το σωστό αλεύρι. Το σκληρό αλεύρι δίνει πιο αφράτο αποτέλεσμα. Όμως και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις δίνει ένα ωραιότατο αποτέλεσμα.

-Ενεργοποιήστε σωστά τη μαγιά. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαγιά θα πρέπει πρώτα να την ενεργοποιήσετε, και μετά να προχωρήσετε στο ζύμωμα. Μην ξεχνάτε ότι η δόση της συνταγής για φρέσκια μαγιά είναι 50 γραμμάρια.

Όταν θα βάλετε τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει, μπορείτε να την αφήσετε μέχρι και 2 ημέρες καλά σκεπασμένη.

-Όταν ετοιμάσετε και βάλετε τα ρολά στο ταψί, μπορείτε σε αυτό το στάδιο να τα καταψύξετε. Η συντήρησή τους στην κατάψυξη είναι έως και 3 μήνες. Όταν θελήσετε να τα αποψύξετε, θα τα αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και θα τα ψήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση, γιατί περί μεγάλης απόλαυσης πρόκειται.
Πηγή: http://www.argiro.gr/2017/01/etsi-tha-petuxoun-sigoura-ta-rola-kanellas/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.