Μια διαφορετική λαγάνα σαρακοστιανή από τον Βασίλη Καλλίδη με ελιές, λιαστές ντομάτες, ρίγανη και σουσάμι!

Λαγάνα με λιαστές ντομάτες, ελιές, ρίγανη και σουσάμι

Λαγάνα με λιαστές ντομάτες, ελιές, ρίγανη και σουσάμι

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο ή λευκό ή ολικής αλέσεως
  •  1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  •  1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  •  1/2 κούπα ελιές
  • 1/2 κούπα λιαστές ντομάτες
  • 1/2 κούπα σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  ρίγανη
  • 1/2 κούπα τραχανά(προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα 2 είδη αλεύρι σε μια λεκάνη με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό νερό.
Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε στη ζύμη τις ελιές , τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη μέσα στη ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά ή ένα ολόκληρο βράδυ και χωρίζουμε τη ζύμη στα 2.
Ανοίγουμε τις λαγάνες με τον πλάστη και τις βάζουμε σε ταψί.
Αφήνουμε να φουσκώσουν, πασπαλίζουμε με το σουσάμι((τις ελιές , τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη μπορούμε να τις βάλουμε και από πάνω από τη ζύμη μαζί με το σουσάμι) και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.