Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες Χούμπλικ

Πριν σας δώσουμε την απλή αλλά αποτελεσματική αυτή συνταγή (από ιδία πείρας μιλώ), θα θέλαμε να σας πούμε δυο λόγια για την τεχνική αυτή δίαιτας. Η τεχνική δίαιτας του Χούμπλικ είναι μια παρεξηγημένη από πολλούς μέθοδος και όχι άδικα. Η θεραπεία αλλά και οι μέθοδοι που εφαρμόζει είναι “εκτός πεπατημένης λογικής”. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν είναι ευρέως γνωστός τόσο ο ίδιος όσο και οι μέθοδοι του. Βασίζεται κυρίως σε ψυχολογικούς αλλά και διατροφολογικούς παράγοντες. Εμείς, μέσα από αυτή τη σειρά διαιτητικών συνταγών, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για όσους φίλους και φίλες θέλουν να τις ακολουθήσουν.

Υλικά:

  • μοσχαράκι – 400 γρ. σε μικρούς κύβους μπουκιάς
  • μελιτζάνες – 3-4 ξεπικρισμένες σε αλατόνερο, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • Ελαιόλαδο – 2 κ.σ.
  • Ντομάτα – φρέσκια τριμμένη
  • Αλατοπίπερο – λίγο
  • Κανέλα – λίγη
  • Ρίγανη – λίγη
  • κρεμύδι – 1 μεγάλο
  • σκόρδο – 2 σκελίδες κομμένες σε φετάκια

Εκτέλεση:

Ροδίζουμε στην χύτρα μας με 1 κουτ. σούπας λάδι, το κρέας να κάνει μια καλή κρούστα.
Ρίχνουμε τώρα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο να αχνιστούν λίγο. Τρίβουμε και ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα αλλά και τα μπαχαρικά, ανάλογο νερό (περίπου 3 ποτήρια) και ψήνουμε στην χύτρα μας για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
Βάζουμε το κρέας να ψήνεται και ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Αφού τις βγάζουμε από το αλατόνερο, τις στύβουμε μια μια καλά με το χέρι μας να φύγουν τα υγρά. Τις βάζουμε μέσα σε ταψάκι και τις λαδώνουμε με ένα πινέλο με την άλλη κουταλιά λάδι που μας έμεινε. Τις βάζουμε στο γκριλ να ροδίσουν αρκετά και από τις δυο πλευρές. Προσοχή μην τις κάψετε. Τις αφήνουμε να κρυώνουν.
Όταν γίνει το κρέας μας, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε ελέγχοντας το νερό και τα μπαχαρικά.
Σιγοψήνουμε 15 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα με λεμόνι.

Η συνταγή είναι από greekouzina.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.