Bomboloni με γέμιση μιλφέιγ!

Bomboloni, δεν είναι παρά η ιταλική εκδοχή των ντόνατς.
Η ονομασία τους ετυμολογικά συνδέεται με τη λέξη bomba που προφανώς αναφέρεται στην εμφάνιση τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποτελούν και μια βόμβα θερμίδων, αφού τηγανίζονται κιόλας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα ψήσετε. και να τα γεμίσετε με ότι σας αρέσει (μερέντα, μαρμελάδα κτλ).

Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε την φίλη μας Μαριάννα Γκύλα για αυτή την πολύ όμορφη συνταγή και φυσικά για την φωτογραφία της!

Υλικά:
  • 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια χλιαρό γάλα
  • 20 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Κρέμα της αρεσκείας σας (προτεινόμενη : 1 φακελάκι μείγμα για κρέμα μιλφέιγ) ή κρέμα για μιλφέιγ που θα βρείτε τη συνταγή εδώ)
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία λεκάνη το γάλα (χλιαρό) και προσθέτουμε τη μαγιά.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το καλαμποκέλαιο, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το αλεύρι σιγά σιγά. Η τελική ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες (έως ότου διπλασιαστεί περίπου ο όγκος).
Απλώνουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό σχήμα (Περίπου ένα δάκτυλο πάχος, δηλαδή 1,5 εκ).
Κόβουμε κύκλους με ένα ποτήρι του νερού. Το μείγμα θα μας δώσει περίπου 16 κομμάτια.
Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος πάλι να φουσκώσουν, περίπου για μισή ώρα.
Βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο στο τηγάνι να ζεσταθεί (μέτρια φωτιά) και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα έως ότου ροδίσουν καλά.
Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και όπως είναι ζεστά τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και τα ζαχαρώνουμε καλά.
Παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα και χώνουμε το πίσω μέρος στο κέντρο του bomboloni.
Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την κρέμα (την οποία έχουμε ήδη έτοιμη) και γεμίζουμε από την τρύπα που δημιουργήσαμε με την ξύλινη κουτάλα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.