Ταρτάκια με φύλλο κανταΐφι
Χρόνος Προετοιμασίας: 
Χρόνος Ψησίματος: 
Συνολικός Χρόνος: 
Μερίδες: 36
 
Υλικά
  • 1 πακέτο Καταΐφι
  • 180 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
  • 150 γραμμάρια ψιλοκομμένο προσούτο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερός βασιλικός ή δυόσμος
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ετοιμάζουμε τα ταρτάκια καταϊφιού σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει το κουτί της συσκευασίας ή αυτές που υπάρχουν παρακάτω.
  2. Βάζουμε στο άνοιγμα τους από 1 κουταλάκι μοτσαρέλα, 1 κουταλάκι παρμεζάνα και λίγο προσούτο.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό και περιχύνετε με 1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος.
  4. Ψήνουμε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚ C για 15 λεπτά περίπου.
  5. Για να φτιάξετε Ταρτάκια Καταϊφιού
  6. Ανοίγουμε το καταΐφι, παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και το τυλίγουμε με τα χέρια σας.
  7. Βάζουμε το καταΐφι σε μία αντικολλητική θήκη ενός ταψιού για μάφινς .
  8. Πατάμε το καταΐφι με τα χέρια μας έτσι ώστε να καλύψει την βάση και τα τοιχώματα και να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα στο κέντρο, όπως ακριβώς είναι μία βάση για τάρτα. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο
  9. Γεμίζουμε το άνοιγμα με τα υλικά της γέμισης.
  10. Εγώ δεν χρησιμοποίησα θήκη για μάφινς, απλά έπαιρνα λίγο από το κανταΐφι, το άνοιγα καλά (αφού πρώτα είχα βουτήξει τα χέρια μου σε λιωμένο βούτυρο, για να γίνει τραγανό) και το τύλιγα σε σχήμα φωλιάς γύρω από τα δάχτυλα μου.
Recipe by topSyntages.gr at http://www.topsyntages.gr/2013/01/tartakia-me-fyllo-kataifi/