Σάλτσα κέτσαπ

ketsup

ketsup

Για να μην την αγοράζουμε και είναι με συντηρητικά…μπορούμε να την φτιάξουμε και μόνοι μας!

Υλικά:

5 1/2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθή ζάχαρη
2 πράσινες πιπεριές  (γλυκές) χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλια της σούπας μουστάρδα σκόνη

Μπαχαρικά για άρωμα:

1 κουταλάκι του γλυκού σπυριά μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σπυριά πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο και μάραθο
1 ξύλο κανέλλας

Εκτέλεση συνταγής:

Ανακατεύουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τα περνάμε από τον μύλο ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ και τα σουρώνουμε για να φύγουν οι σπόροι.
Βάζουμε το μίγμα να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα μπαχαρικά τυλιγμένα σε τουλπάνι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 2-3 ώρες σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν δέσει η σάλτσα αφαιρούμαι το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
Την φυλάμε σε καυτές αποστειρωμένες γυάλες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    2,3 ΜΕΡΕΣ ΟΧΙ ΩΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.