Γιακιμέσι (γιαπωνέζικο ρύζι)

Ρύζι

Ρύζι (Η φωτογραφία είναι από tamaki)

Υλικά (4-6 άτομα):

2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι για πιλάφι
1-2 καρότα
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας αρακά
1 κουτί καβούρια (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας λάδι (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε 2 ποτήρια νερό να βράσουν και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά Όταν πιεί το νερό τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ½ ποτήρι βραστό νερό, το σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε να πιει το νερό. Το ρύζι πρέπει να μείνει σκληρό.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι, τα καρότα ψιλοκομμένα, τον αρακά και το λάδι.
Τα ανακατεύουμε λίγο να μαραθούν. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και στη συνέχεια το στεγνό ρύζι. Τα αναμειγνύουμε να ενωθούν καλά και προσθέτουμε τα καβούρια.
Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καβούρια με γαρίδες. Επίσης αν δεν επιθυμούμε λάδι τότε νεροβράζουμε τα λαχανικά αντί για τσιγάρισμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Σάκης λέει:

    Κουτί καβούρι εννοείς κονσέρβα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.