Κοκορέτσι

κοκορέτσι

κοκορέτσι

Υλικά:

  • 1 συκωταριά αρνίσια (ή κατσικίσια) μαζί με τα έντερα
  • 1 επιπλέον ολόκληρο συκώτι αρνίσιο ή κατσικίσιο
  • καρδιά, πλεμόνι,σπλήνα και γλυκάδια αρνίσια με το πάχος τους
  • ρίγανη ψιλοτριμμένη, αλατοπίπερο

Εκτέλεση Συνταγής:

Γυρίζουμε τα έντερα (το μέσα – έξω) και τα πλένουμε πολλά νερά (ρίχνοντας κάθε φορά στο νερό λίγο ξύδι και λίγο αλάτι χοντρό). Πλένουμε επίσης καλά όλα τα υπόλοιπα εντόσθια, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και τα αδειάζουμε σε λεκάνη.
Τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ψιλοτριμμένη ρίγανη. Τα περνάμε στη σούβλα ένα – ένα με σειρά: 2 κομμάτια συκώτι, 1 πλεμόνι, 1 καρδιά και σπλήνα, 1 γλυκάδι και πάχος, ξανά δύο κομμάτια συκώτι κ.τ.λ., ώσπου να τελειώσουν όλα.
Τρυπάμε την αρχή των εντέρων με τη μύτη της σούβλας και , γυρίζοντας την κατάλληλα, τυλίγουμε καλά και σφικτά όλα τα κομμάτια που περάσαμε σε αυτήν.
Ψήνουμε το κοκορέτσι, γυρίζοντας τη σούβλα πάνω από γινωμένη (σχεδόν χωνεμένη) θρακιά ξύλων ή κάρβουνων ή σε ηλεκτρική ψησταριά.
Το σερβίρουμε σε οβάλ πιατέλα, το μισό χωρίς να το κόψουμε (βγάζοντας το μόνο από τη σούβλα) και, το άλλο μισό, κομμένο σε φέτες, αραδιασμένες γύρω από το ολόκληρο κομμάτι.
Συνοδεύουμε με τζατζίκι, σερβιρισμένο ξεχωριστά σε σαλατιέρα.

Σημείωση:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη μπόλια (το περιτόναιο) του αρνιού, να σκεπάσουμε δηλαδή πρώτα με αυτή τα κομμάτια που περάσαμε στη σούβλα και μετά να τα τυλίξουμε από έξω με το έντερο.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο στην ανάμιξη των υλικών.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.