Σουπιές με σπανάκι και ρύζι Basmatti

Soupies me spanaki kai ruzi

Soupies me spanaki kai ruzi

Υλικά για 4 άτομα:

2 μέτριες σουπιές
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
1/2 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 της κούπας καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβα
2 καρότα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
1/2 της κούπας ούζο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

soupies me spanaki

soupies me spanaki

Εκτέλεση Συνταγής:

Καθαρίζουμε τις σουπιές (αν δεν ξέρουμε παρακαλούμε τον ψαρά να το κάνει για εμάς).
Τις τεμαχίζουμε σε τετράγωνα μέτρια κομμάτια.
Καθαρίζουμε το σπανάκι όπως τα χόρτα και τα πλένουμε πολύ καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τις σουπιές να σοταριστούν καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα καρότα. Αφού σοταριστούν και αυτά λίγο
προσθέτουμε το καλαμπόκι, το σπανάκι, τον άνηθο και το σέλινο.
Ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν μαραθεί το σπανάκι, σβήνουμε το φαϊ με το ούζο (το ρίχνουμε σιγά σιγά για να εξατμιστεί το αλκόολ). Προσθέτουμε αλάτι (περίπου μία κουταλιά της σούπας) και πιπέρι κατά προτίμηση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε μισοσκεπασμένο να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό για να μην μας αρπάξει το φαϊ.
Σερβίρεται με ρύζι πιλάφι κατα προτίμηση basmatti.

Καλή επιτυχία!!!

soupies me spanaki

soupies me spanaki

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.