Τούρτα με μους σοκολάτας και φρούτα
loading…

Τούρτα με μους, ρούμι και φρούτα.
Υλικά συνταγής:
CAKE
- 10 μεγάλα αυγά
- 300 γραμμάρια ζάχαρη
- 125 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
- 150 γραμμάρια corn flour
- 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 180 γραμμάρια βούτυρο λυόμενο
- 1 κουτάλι γλυκού άρωμα βανίλιας
ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουτάλι της σούπας νερό
- 60 ml ρούμι μαύρο
Επίσης θα χρειαστούμε:
- mous σοκολάτας*
- φρούτα της αρεσκείας μας για τη διακόσμηση*
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα*
Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη με mixer , σε υψηλή ταχύτητα, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Ανακατεύεται τα αμύγδαλα, το corn flour, και το κακάο σε μεγάλο μπολ.
Με μία σπάτουλα ανακατεύεται με το μίγμα των αβγών, προσθέτετε το βούτυρο και το άρωμα βανίλιας και ανακατεύεται.
Προθερμαίνεται το φούρνο στους 190 βαθμούς
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 2 ταψιά διαμέτρου 23 εκατοστών.
Μοιράζεται το μίγμα στα 2 ταψιά και ψήνεται για 30-40 λεπτά,ώσπου να ψηθούν καλά ως το κέντρο.
Αφήνετε το cake μέσα στο ταψί για 15 λεπτά περίπου και το ξεφορμάρετε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν , ώσπου να λιώσει η ζάχαρη(3 λεπτά περίπου).
Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και προσθέτετε το ρούμι.
Κόβετε το ένα cake οριζόντια στη μέση, περιχύνετε με το σιρόπι και το αλείφετε με 1 από το mous σοκολάτας.
Σκεπάζεται με το δεύτερο κομμάτι του cake και αλείφετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά με το υπόλοιπο mous.
Κόβετε το δεύτερο cake σε μικρούς κύβους και τα σκορπάτε επάνω στην επιφάνεια του cake μαζί με τα φρούτα.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρεται.
Η φωτογραφία είναι από Petitplat
loading…
Η συνταγή είναι από τη φίλη μας Χρύσα!
Σε ευχαριστούμε πολύ Χρύσα!!!
Περιμένουμε και άλλες συνταγές σου!