ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

μυρωδιές της κουζίνας

μυρωδιές της κουζίνας

  • Βανίλια : Τοποθετήστε μία ποσότητα καθαρής βανίλιας μέσα σε βαμβακερό ύφασμα, κλείστε το με ένα σπάγκο και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιατάκι μέσα στο ψυγείο ή σε οποιοδήποτε σημείο της κουζίνας..
  • Μαγειρική σόδα : Ένα πιατάκι με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι του ψυγείου ή σε κάποιο ντουλάπι θα τα διατηρήσει καθαρά από οσμές. Μην ξεχνάτε να την αντικαθιστάτε κάθε δύο μήνες, ρίχνοντας την παλιά σόδα μέσα στο νεροχύτη, απαλλάσσοντας έτσι και αυτόν από τις οσμές..
  • Αιθέρια έλαια : Για κάθε 2 φλιτζάνια νερό προσθέστε 4 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ( λεβάντα, ευκάλυπτος, λεμόνι, δενδρολίβανο, κ.λ.π. ) ή συνδυασμούς τους. Βάλτε το διάλυμα σε έναν ψεκαστήρα και τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος. Η κουζίνα σας θα μυρίζει υπέροχα αν μετά το καθάρισμα περνάτε με αυτό όλες τις επιφάνειες.
  • Για να δημιουργήσετε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στο δωμάτιό σας, βάλτε μία κατσαρόλα με βραστό ξύδι στο κέντρο του δωματίου. Το ξίδι θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.
  • Η ενοχλητική και έντονη μυρωδιά του πεπονιού μέσα στο ψυγείο, μπορεί να εξουδετερωθεί, εάν σε ένα από τα ράφια του ψυγείου τοποθετήσετε ένα μπαστουνάκι κανέλας ή αφήστε για μερικές μέρες ένα μπολάκι με ξίδι. Τόσο η κανέλα όσο και το ξίδι έχουν την ιδιότητα να απορροφούν όλες τις μυρωδιές.
  • Για να φύγει η μυρωδιά από τα πλαστικά σκεύη, βάλτε τα, πλυμένα και σκουπισμένα, στο ψυγείο μία μέρα. Αν παραμένει, γεμίστε τα σκεύη με νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα έτσι για μία μέρα.
  • Συμβαίνει συχνά το νερό της βρύσης να μυρίζει χλώριο. Για να περιοριστεί η έντονη μυρωδιά χλωρίου, ένας απλός τρόπος είναι, όταν γεμίζετε τα μπουκάλια, να τα αφήνετε για μερικές ώρες χωρίς καπάκι μέσα στο ψυγείο.
  • Αν το θερμός σας μυρίζει άσχημα, γεμίστε τον με ζεστό νερό και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού. Κλείστε το καλά και αφήστε το για είκοσι λεπτά. Ξαναβγάλετε το με άφθονο νερό και αφήστε το ανοιχτό να στεγνώσει καλά. Έτσι όλες οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν
μυρωδιές κουζίνας

μυρωδιές κουζίνας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Εξαφανίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα βράζοντας σε λίγο νερό καμιά εικοσαριά γαρίφαλα.
  • Ένας άριστος τρόπος αποσμητικού των φούρνων μικροκυμάτων είναι μία κούπα ξύδι. Ανάβετε τον φούρνο μέχρι να βράσει, βρέχετε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου.
  • Είναι ιδανικό ένα χάρτινο σακουλάκι καφέ στο ψυγείο. Εξαφανίζει όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!
  • Βάλτε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας. Να είστε σίγουροι ότι η κουζίνας σας θα γεμίσει ένα ευχάριστο άρωμα καφέ.
  • Για να έχετε πάντα ένα ευχάριστο, διακριτικό και πάνω απ` όλα υγιεινό άρωμα στο σπίτι, σας χρειάζονται μόνο δύο δόσεις βανίλιας, που βάζουμε στα γλύκα, και η ηλεκτρική σας σκούπα. Ρουφήξτε τη σκόνη βανίλιας με τη σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Όταν τελειώσετε, το άρωμά της θα διαχέεται ευχάριστα παντού. Στα επόμενα σκουπίσματα δεν χρειάζεται να προσθέσετε ξανά βανίλια
Η φωτογραφία είναι από  roboppy και  Cayusa

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.