Κοτόπουλο ξιδάτο με φακές και κύμινο (Βυζαντίου)

Κοτόπουλο ξιδάτο με φακές και κύμινο

Κοτόπουλο ξιδάτο με φακές και κύμινο

 

Υλικά Συνταγής :

  • 1200 γρ κοτόπουλο, κομμένο στα 4
  • 1 ολόκληρο μπόλια αρνιού, κομμένη στα 4
  • 2 / 3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι διαλυμένο σε 1 / 2 φλιτζάνι λευκό ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας  κύμινο σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 gr μαγειρεμένες φακές

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και τυλίξτε το καθένα σε ένα κομμάτι της μπόλιας.
Αναμειγνύουμε το λάδι και το κρασί, περιχύνουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ψηθεί παίρνουμε το υγρό από το ταψί, προσθέστε το μίγμα ξιδιού / αλευριού, το κύμινο,το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις φακές και σβήνουμε με μια μικρή ποσότητα ξιδιού.
Τακτοποιήστε το κοτόπουλο στο πιάτο με φακές από την μία πλευρά του και ρίχνουμε μία κουταλιά σάλτσα στην κορυφή

 

Η φωτογραφία είναι από kallen1974

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.