Ξινή μπεσαμέλ

sour bechamel

Ξινή Μπεσαμέλ

 

Υλικά σάλτσας :

  • 2 αβγά
  • χυμός 2 λεμονιών
  •  2 κουταλιές βούτυρο
  •  2 κουταλιές αλεύρι

 

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής:

sour bechamel

Τσιγάρισμα βουτύρου με αλεύρι

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να              ροδίσει λίγο.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ζωμό από το φαγητό ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην σβολιάσει.
Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα σταδιακά το χυμό των λεμονιών.
Αναμειγνύουμε την κρέμα με το αβγολέμονο και ξαναβάζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πήξει.

 

 

 

Η σάλτσα αυτή συνοδεύει πολύ ωραία τους λαχανοντολμάδες και τους κάνει νοστιμότατους!

 

 

Οι φωτογραφίες είναι από  rjw1 και Jexweber.fotos

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.