Σεμιφρέντο με Ρυζόγαλο

semifrento with rice pudding

Σεμιφρέντο με Ρυζόγαλο

 

Υλικά:

  • 1 δόση ρυζόγαλο απλό (χωρίς τους ξηρούς καρπούς)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά (μόνο τα ασπράδια τους)
  • 1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος (την βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση Συνταγής του γλυκού μας:

Αφήνουμε το ρυζόγαλο στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά, έως ότου να γίνει σαντιγί αραιή.
Προσθέτουμε τη σαντιγί στο ρυζόγαλο, ανακατεύοντας προσεκτικά, με κυκλικές κινήσεις και κατά προτίμηση με μία πλαστική σπάτουλα. Ξαναβάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα σφικτή και κατόπιν προσθέτουμε λίγη – λίγη τη ζάχαρη.
Όπως προηγουμένως, με προσεκτικές κινήσεις, προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του ρυζόγαλου και της σαντιγί.
Σε μία φόρμα του κέικ (μακρόστενη ή στρογγυλή), τοποθετούμε μεμβράνη στο εσωτερικό της και τη γεμίζουμε με το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε και από πάνω με μεμβράνη και το αφήνουμε στη κατάψυξη για 4-5 ώρες το λιγότερο.
Καλύτερα να το αφήσετε στην κατάψυξη όλο το βράδυ!
Αφαιρούμε την μεμβράνη 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε και το κόβουμε σε χοντρές φέτες η τρίγωνα (ανάλογα με το σχήμα της φόρμας μας).
Γαρνίρουμε με λίγη καραμέλα γάλακτος.

Αν δεν σας πολυαρέσει η γεύση της καραμέλας, εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε 250 γραμμάρια φρέσκες φράουλες (ή ότι άλλο φρούτο σας αρέσει), να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και να  τις πιέσετε με ένα πιρούνι καλά.Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη ή την βάζουμε σε ένα βαζάκι καλά κλειστό και την τοποθετούμε στο ψυγείο … έτσι έχουμε μια γρήγορη sauce στο ψυγείο και περιχύνουμε το γλυκό πριν το σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!!

 

Η φωτογραφία είναι από Nicholas Lativy

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.