Τούρτα κάστανο με κρέμα σοκολάτας

Τούρτα κάστανο με κρέμα σοκολάτας

Τούρτα κάστανο με κρέμα σοκολάτας

Υλικά για 12 άτομα:

  • 2 πακέτα πτι – μπερ Παπαδοπούλου και 3-4 επιπλέον μπισκότα θρυμματισμένα για πασπάλισμα
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού γάλα ανακατεμένο με μισό φλιτζάνι brandy
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαρμελάδα κάστανο
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση σοκολάτα
  • 3-4 μαρόν γλασέ για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστική με γεύση σοκολάτα, όπως αναγράφεται στη συσκευασία της.
Σε μια μακρόστενη πιατέλα στρώνουμε 12 μπισκότα, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα με το μπράντυ.
Πάνω από τα μεθυσμένα μπισκότα, απλώνουμε το 1 φλιτζάνι μαρμελάδα κάστανου και την σκεπάζουμε με άλλα 12 μεθυσμένα μπισκότα.
Προσθέτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την απλώνουμε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια παχιά στρώση.
Τη σκεπάζουμε με 12 μπισκότα (βουτηγμένα) και απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Τη σκεπάζουμε με 12 μπισκότα (βουτηγμένα) και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας.
Πασπαλίζουμε τη τούρτα με τα υπόλοιπα μπισκότα θρυμματισμένα, τη διακοσμούμε με μαρόν γλασέ και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

 

Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από το βιβλιαράκι του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.