Κεντρόνι ή σκυλάκι ή γαλιός – γαλέος σαν πλακί από τον Βασίλη Καλλίδη

Κεντρόνι πλακί

Κεντρόνι πλακί

Νόστιμο ψαράκι στον φούρνο από τον Βασίλη Καλλίδη στο πρωινό του Alpha.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 2 κεντρόνια (800 γρ. περίπου)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 λεμόνι κομμένο ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγη ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο πυρέξ. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε γύρω από τα ψάρια, μαζί με τα κολοκυθάκια σε φετάκια και μοιράζουμε τη ντομάτα από πάνω. Ραντίζουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε το ψάρι με τις φέτες του λεμονιού. Ανάμεσα στα κενά βάζουμε τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε στο ταψί μόνο ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις πάνω-κάτω μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να μελώσουν τα υγρά του ταψιού.

Δείτε τη συνταγή στον Alphatv.gr.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.