Λίλιαν, η μεγάλη νικήτρια του JMC: Μαγειρεύει, συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου, σφολιάτα με κοτόπουλο,μανιτάρια και ρόκα στο “Πρωινό μου”.

Δείτε τα βίντεο ακριβώς από κάτω. Αργούν λίγο να φορτώσουν αλλά αξίζει η υπομονή.
Μετά τα βίντεο, ακολουθούν τα υλικά και η περιγραφή της εκτέλεσης, γραμμένα.

 

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλο
  • 10 μανιτάρια λευκά
  • 1 ματσάκι ρόκα ή baby σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι
  • 20 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι, αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε μέσα στο τηγάνι.
Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι. Μετά από λίγο προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στα μανιτάρια και σοτάρουμε μαζί.
Ωστόσο,  κόβουμε τη σφολιάτα σε τετράγωνα. Τοποθετούμε τα τετράγωνα σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα  και ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.Προσθέτουμε το σπανάκι ή τη ρόκα (ή και τα δύο αν θέλουμε), το σοταρισμένο κοτόπουλο και τα σοταρισμένα μανιτάρια και κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.
Κόβουμε το κάθε κομμάτι σφολιάτας, που έχει φουσκώσει, στα δύο και βάζουμε λίγο από το μείγμα μας, κάνοντας το σάντουιτς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.