Μακαρονάδα φλου με καλαμαράκια, ομελέτα κορν – μπηφ και τάρτα με σκουμπρί από τον Βασίλη Καλλίδη και την Ελένη Ψυχούλη στο Chef on air.

Δείτε τον Βασίλη Καλλίδη και την Ελένη Ψυχούλη στο chef on air στις 20/2/2012 να μας δείχνουν πως να αξιοποιήσουμε τις κονσέρβες που έχουμε στο ντουλάπι μας.
Το μενού σήμερα έχει Μακαρονάδα φλου με καλαμαράκια, ομελέτα κορν – μπηφ και τάρτα με σκουμπρί!
Δείτε το βίντεο και τις συνταγές αναλυτικά γραμμένες πιο κάτω.
Δείτε επίσης στο tip της ημέρας  πως να διατηρήσετε το σέλερι στο ψυγείο.

 

 

ΥΛΙΚΑ για ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΛΟΥ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ:
  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια
  • 400 γραμμάρια διάφορα ζυμαρικά
  • 300 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 10 ελιές θρούμπες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 ντοματίνια
  • Αλάτι & πιπέρι

 

Μακαρονάδα με καλαμαράκια

Μακαρονάδα με καλαμαράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει τα πρώτα του υγρά.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια ολόκληρα και τα τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
Κόβουμε τις ελιές σε κομματάκια.
Προσθέτουμε τα σπασμένα ζυμαρικά και τις ελιές.
Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο ζεστό νερό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε το κάρυ, αδειάζουμε το κονκασέ και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μακαρόνια, συμπληρώνοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
Μόλις τα μακαρόνια μαλακώσουν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, φύλλα βασιλικού και μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

 

 

YΛΙΚΑ για ΚΟΡΝ-ΜΠΗΦ ΟΜΕΛΕΤΑ:

  • 1 κονσέρβα κορν-μπηφ
  • 4 αβγά
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • Ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ομελέτα με κορν μπηφ

Ομελέτα με κορν μπηφ

 

Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε το κορν μπηφ σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα αδειάζουμε στο τηγάνι.
Χοντροκόβουμε το άνηθο και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
Δεν θέλουμε  να σφίξει πολύ το αβγό οπότε προσέχουμε να την κατεβάσουμε έγκαιρα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε διακοσμώντας με ψιλοκομμένο άνιθο.

 

 

 

ΥΛΙΚΑ για ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ:

  • 2 κονσέρβες σκουμπρί κοκκινιστό
  • 3 αβγά
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα
  • ½ λίτρο γάλα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 120 γραμμάρια αλεύρι
  • Αλάτι
  •  πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Τάρτα με σκουμπρί κοκκινιστό

Τάρτα με σκουμπρί κοκκινιστό

 

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά, με το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τη γραβιέρα τριμμένη.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
Κόβουμε το σκουμπρί σε χοντρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα με αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί , στρώνουμε λίγο με το πιρούνι τα κομμάτια από το σκουμπρί να πάνε παντού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε σε ωραία τρίγωνα κομμάτια και διακοσμούμε με μερικά φύλλα βασιλικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.