Τουρτα με μους σοκολάτας από τη φίλη μας τη Βέρα!
loading…
Είναι μεγαλη και πολύ γλύκια από την λαχταριστή σοκολάτα κουβερτούρα.
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 αυγά
- 3 κρόκοι αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε όλη τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι ή κονιάκ.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας, αφού κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ θρυμματισμένα και ανακατεμένα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, πριν το σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε τη φίλη μας Βέρα που μας έστειλε αυτή τη συνταγή!
loading…