Τάρτα με σοκολάτα και καραμέλα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση γραμμένα παρακάτω όπως και το βίντεο (μπορεί να φαίνεται ένα κενό στη θέση του βίντεο μέχρι να φορτώσει).
Η τάρτα που έφτιαξε σήμερα ο Άκης στο “Πρωινό μου” κόστισε μόλις 7 ευρώ!
Αν βάλετε φυτική κρέμα γάλακτος το γλυκό μετατρέπεται σε νηστίσιμο!
Φτιάξτε την και εσείς και πείτε μας τη γνώμη σας!

Τελικά μόνο εγώ έχω αδυναμία στα γλυκά με τη σοκολάτα ή είναι γενικό φαινόμενο!;

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας με δημητριακά ή οποιαδήποτε μπισκότα έχουμε
  • 80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Υλικά για τη καραμέλα:
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 160 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Αρκετό αλάτι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 150 γραμμάρια καρύδια
Υλικά για τη γκανάς:
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα πολύ καλά σπασμένη σε μικρά κομματάκια
  • 45 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ξαναχτυπάμε λίγο ακόμα.
Βάζουμε το μείγμα σε μία ταρτιέρα 25 εκατοστών, το στρώνουμε καλά φροντίζοντας να βάλουμε και στα τοιχώματα λίγο, το πατάμε λίγο με το χέρι και ψήνουμε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Για τη καραμέλα:
 Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
Προσθέτω λίγο ζάχαρη στο τηγάνι, την ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή  ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη.
Συνεχίζουμε κατά αυτό το τρόπο, μέχρι να βάλουμε και να λιώσει όλη η ζάχαρη.
Προσθέτουμε στη καραμέλα μία καλή πρέζα αλάτι και στη συνέχεια τη καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση μπισκότου και στρώνουμε από πάνω τα καρύδια (μπορούμε να βάλουμε ο,τι ξηρό καρπό θέλουμε.
Για τη γκανάζ:
 Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τη προσθέτουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα.
Χύνουμε το μείγμα της κουβερτούρας στη ταρτιέρα άνω από τους ξηρούς καρπούς.
Στολίζουμε με οποιοδήποτε ξηρό καρπό πάνω από τη κουβερτούρα.
Αφού κρυώσει μπορούμε να βάλουμε και σαντιγύ και τρούφα….
Η τάρτα συντηρείται σε θερμοκρασία δωματίου!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

4 Απαντήσεις

  1. Ο/Η maria λέει:

    γεια σας.θελω να φτιαξω την γκαναζ κ θελω να προσθεσω γευση καραμελα..πως νπορω να το κανω αυτο μπορειτε να μου πειτε;

  2. Ο/Η Θεία Δέσποινα λέει:

    Γεια σου Μαρία…στην συνταγή υπάρχει η καραμέλα πάνω από την βάση…αν όμως εσύ θες μπορείς να την ανακατέψεις με την γκανάζ σοκολάτας.

  3. Γεια σας!!! οταν κανουμε γκαναζ πρεπει οπωσδηποτε να ειναι κουβερτουρα? αν ειναι γαλακτος? [Για οποιαδηποτε συνταγη]. Σας ευχαριστω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.