Μπρουσκέτες (Bruschetta) αλά Ελληνικά

Μπρουσκέτες αλά Ελληνικά

Μπρουσκέτες αλά Ελληνικά

Bruschetta είναι ένα ορεκτικό από την Ιταλία, η προέλευση της  ανάγεται τουλάχιστον από τον 15ο αιώνα. Αποτελείται από φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένο σκόρδο  και ολοκληρώνεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Παραλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν  πικάντικη κόκκινη πιπεριά, ντομάτα, λαχανικά, φασόλια, παστού κρέατος, ή τυρί.
Η πιο δημοφιλής συνταγή  έξω από την Ιταλία περιλαμβάνει βασιλικό, φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και κρεμμύδι ή μοτσαρέλα.
Bruschetta σερβίρεται συνήθως ως ορεκτικό ή σνακ. Σε ορισμένες χώρες, μια επικάλυψη από ψιλοκομμένη ντομάτα, ελαιόλαδο και βότανα πωλείται ως Bruschetta.
Στην Ιταλία, Bruschetta συχνά παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια σχάρα brustolina. Στην περιοχή Abruzzo της Ιταλίας, σερβίρεται μια παραλλαγή της bruschetta γίνεται με ένα σαλάμι που ονομάζεται ventricina.
Ακατέργαστα προϊόντα χοιρινού κρέατος με μπαχαρικά, εσώκλειστα σε κύστη χοίρων ωριμάζουν και τη πάστα τους την απλώνουν φέτες ψωμιού και μερικές φορές τις ψήνουν  στη σχάρα. Αυτός ήταν ένας τρόπος  διάσωσης μπαγιάτικου ψωμιού.
Στην Τοσκάνη ονομάζεται fettunta και  συνήθως σερβίρεται χωρίς καμία επικάλυψη, ειδικά το Νοέμβριο, για να δοκιμαστεί το πρώτο λάδι της χρονιάς.

Υλικά:

  • 1 φραντζολάκι ψωμί
  • 3-4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι
  • 1/4 του κιλού τυρί φέτα σε τρίμμα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε το ψωμί σε λοξές , μετρίου πάχους φέτες.
Τις στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Τις βουτάμε ελάχιστα σε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς, για να φρυγανιστούν και από τις δύο πλευρές και να πάρουν ένα ελαφρύ ροδοκόκκινο χρώμα.
Αφού φρυγανιστεί το ψωμί μας , τοποθετούμε πάνω από κάθε φέτα κυβάκια ντομάτας καλύπτοντας τη.
Από πάνω βάζουμε τρίμμα τυριού φέτας, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι και ξαναβάζουμε το πυρέξ στον φούρνο.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δούμε να ροδοκοκκινίζει και η φέτα.

Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες για ορεκτικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.