Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρετσίνα από τη Ναταλία!
loading…
Έρχεται χειμώνας και όλο και θα λαχταρίσουμε αχνιστά φαγητά που θυμίζουν ορεινά παραδοσιακά χωριά. Ένα από τα κατ’ εξοχήν παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά είναι το μοσχαράκι.
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
- 1 κιλό μοσχάρι σβέρκο ή ελιά, κομμένο σε κύβους
- 1 μελιτζάνα μικρή ψημένη στο φούρνο (ή και στα κάρβουνα)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 καρότα μικρά
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ποτήρια του κρασιού ρετσίνα
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- 3 κουτάλια σούπας αλεύρι για το κρέας
- 6 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας που είναι ήδη κομμένο σε κομμάτια και το αλευρώνουμε. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφήνουμε έως ότου ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια το κρέας ώσπου να ροδίσουν. Προσοχή! Να μην καούν!
Εν τω μεταξύ, φροντίζουμε ήδη να έχουμε ψιλοκόψει τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, την ψημένη μελιτζάνα και τις ντομάτες. Αν έχουμε μπλέντερ στο σπίτι, είναι καλύτερα να το χρησιμοποιήσουμε για να τα πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα πολτοποιημένα λαχανικά, τον συμπυκνωμένο χυμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, τη δάφνη και τα 2 ποτηράκια του κρασιού.
Με το νεράκι, αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να σφίξει η σάλτσα στο βαθμό που θέλουμε.
Όταν πλέον έχει γίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Προτείνεται να συνοδεύεται με πουρέ και να γαρνίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Bon appetite!
loading…