Ρεβίθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα

Χρόνος προετοιμασίας :1 ώρα και 15 λεπτά
Μούλιασμα :12 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος :45 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
  • 2-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  •  3 πράσα κομμένα σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
  •  1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινο
  • 1  κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν…προσοχή: να μην λιώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε  λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε πρώτα το πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνουμε με λίγο νερό ζεστό.
Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρουμε στη γάστρα πάνω από τα ρεβίθια.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.