Βασιλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Λευτέρη Λαζάρου!


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

ΥΛΙΚΑ:

  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη
  •  320 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  •  200 γρ. αλεύρι
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  560 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου από 16 αυγά)
  •  520 γρ. βούτυρο λιωμένο
  •  2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  •  ξύσμα από δύο πορτοκάλια

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σ’ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι 28 ή 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160οC για 30΄ ακόμη.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Χρόνος προετοιμασίας: 10’ λεπτά
Μερίδες: 16

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. Ο/Η SOFIA λέει:

    ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΚΑΝΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΑ !!!!
    ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΦΡΕΣΚΙΑ!!!!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Στέλιος Παρλιάρου εγγύηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.