Μπροκολόπιτα

Μπροκολόπιτα

Μπροκολόπιτα

 

Υλικά για 12 μεγάλα κομμάτια:

  • 1 μπρόκολο μεσαίου μεγέθους
  • 1 κιλό τυρί φέτα τρίμμα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα τραχανά ξυνό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ξερό ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι

Εκτέλεση:

Γέμιση:
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, το πλένουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε σε βραστό νερό που να το σκεπάζει.
Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, το σουρώνουμε και αφού κρυώσει το ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε στο ψιλοκομμένο μπρόκολο, τη φέτα, τον τραχανά, το δυόσμο, το αυγό, τη πιπεριά, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στη μέση και το ανοίγουμε με τον πλάστη για να μεγαλώσει και να καλύψει το πυρέξ μας.
Λαδώνουμε το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Στρώνουμε στο πυρέξ το ένα ανοιγμένο φύλλο, το λαδώνουμε και απλώνουμε τη γέμιση.
Ανοίγουμε και το άλλο μισό φύλλο και σκεπάζουμε με αυτό το πυρέξ.
Κόβουμε τις άκρες τις ζύμης με ένα μαχαίρι και γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω σαν κορδόνι.
Λαδώνουμε και πάλι και χαράζουμε τη πίτα μας σε 12 κομμάτια.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 30 – 45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.