Ο Λευτέρης Λαζάρου μαγειρεύει μπακαλιάρο φούρνου!

Εμείς οι Έλληνες τρώμε μπακαλιάρο την 25 Μαρτίου και τη Κυριακή των Βαΐων.
Ακόμα και αυτοί που νηστεύουν, αυτές τις 2 ημέρες τρώνε ψάρι και πιο συγκεκριμένα μπακαλιάρο σκορδαλιά .
Ο Λευτέρης Λαζάρου μας δείχνει και μία συνταγή για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο στον φούρνο.
Δείτε παρακάτω τα υλικά, το βίντεο και την εκτέλεση.
Το βίντεο μπορεί να αργήσει να φορτώσει και α φαίνεται κενό στη θέση του.

Υλικά:

  • 1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • 2 κρεμμύδια
  • 300 γραμμάρια πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 70 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 70 γραμμάρια γλυκό κρασί
  • 30 γραμμάρια κονιάκ
  • 100 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • 200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • Μυρωδικά (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό….)
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
  • Λίγη φλούδα ψιλοκομμένη από λάιμ

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά, τη δάφνη, το σκόρδο, το λάιμ, το κρασί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τα κομμάτια του μπακαλιάρου(βουτώντας τα στο ζουμί του πυρέξ, για να βραχούν και από τις δύο πλευρές).
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 – 15 λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.