Λαλάγκια(με πορτοκάλι)

Λαλάγκια

Λαλάγκια (Η φωτογραφία είναι από aambeliotou@yahoo)

Θα τα βρείτε στη Πελοπόννησο σαν παραδοσιακό προϊόν.
Διατηρούνται πολλές μέρες σε σκεπασμένο δοχείο.
Η συνταγή είναι για 60 με 80 κομμάτια.

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
¾ φλιτζανιού τσαγιού λάδι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλισίβα
Χυμό ½ πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού νωπή μαγιά μπύρας

Εκτέλεση:

Από το βράδυ διαλύουμε τη μαγιά σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι.
Το πρωί προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή, όπως τα κουλουράκια.
Την αφήνουμε να ανέβει 2-3 ώρες.
Παίρνουμε κομμάτια από το ζυμάρι και τα πλάθουμε σε σχήμα 8 η στρογγυλά.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο και πολύ καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.