Γεμιστά αμπελόφυλλα και κολοκυθοανθοί με κυδωνάτες πατάτες

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί και αμπελόφυλλα και πατάτες φούρνου

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί και αμπελόφυλλα και πατάτες φούρνου

Καλοκαιρινό, υγιεινό και ελαφρύ φαγητό! Αν τα υλικά είναι και από τον κήπο μας τόσο το καλύτερο!

Υλικά:

  • Ρύζι basmati(περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού για κάθε τεμάχιο)
  • 4-5 Κρεμμύδια φρέσκα και 1 ξερό(ψιλοκομμένα)
  • Δυόσμο(ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 Αποξηραμένα βερίκοκα(ψιλοκομμένα)
  • Κουκουνάρι
  • Λίγο λάδι για τη γέμιση
  • Κολοκυθοανθοί(24)
  • Αμπελόφυλλα(10)

Η δοσολογία είναι ανάλογα τα τεμάχια και το μάτι της νοικοκυράς!

Εκτέλεση

 Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Αφού γεμίσουμε τα αμπελόφυλλα και τους κολοκυθοανθούς , τα στρώνουμε σε ταψί κοντά κοντά στριμώχνοντας τα με πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Προσθέτουμε λάδι και νερό, όχι όμως να σκεπαστούν εντελώς.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 – 45 λεπτά.
Αφού ψηθούν, τα σβήνουμε με μπόλικο λεμόνι.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο προς φάγωμα !

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.