Η κλασική μαγειρίτσα από τον Βασίλη Καλλίδη

Για να μην μας σκουρύνει η μαγειρίτσα προσθέτουμε τη σπλήνα(το σκούρο μέρος της συκωταριάς) λίγο πριν την αυγοκόψουμε.

ΥΛΙΚΑ :

  • 1 συκωταριά από αρνί
  • 500 γραμμάρια εντερα από αρνί
  •  1 κρεμμύδι ξερό
  •  5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  •  1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • λίγο δυόσμο
  •  1/2 κούπα ρύζι
  •  6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  •  1/2 μαρούλι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  •  2 κρόκους αυγών
  •  1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τη συκωταριά και τα έντερα για περίπου 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε ψιλά κυβάκια.
Σουρώνουμε το ζουμί της και το μετράμε. Πρέπει να είνια περίπου 2 λίτρα.
Αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά και το ρύζι και τα φέρνουμε 2 βόλτες.
Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι και βράζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το ψιλοκομμένο μαρούλι.
Αυγοκόβουμε τη σούπα με το χυμό των λεμονιών και τους κρόκους των αυγών.

 

Η φωτογραφία είναι από  avlxyz

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.