Κρέμα Καταλάνα

Κρέμα Καταλάνα

Κρέμα Καταλάνα

Υλικά:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 40 γραμμάρια κορν φλάουερ
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • λίγη ζάχαρη για το καραμέλωμα

Εκτέλεση Συνταγής:
Βάζουμε το γάλα στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τη κανέλα, μέχρι να πάρει βράση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών, το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
Μόλις πάρει βράση το γάλα, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών, με γρήγορες κινήσεις και ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα, και ξαναβάζουμε τη κρέμα στη φωτιά.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να δέσει και μετά τη σουρώνουμε και τη μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τη κρέμα, πασπαλίζουμε κάθε μπολ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αφήνουμε 1-2 λεπτά να σταθεί και τη καραμελώνουμε για λίγα λεπτά κάτω από το γκριλ.(εναλλακτικά την καίμε με φλόγιστρο)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.