Πανακότα με σάλτσα φράουλας κατευθείαν από Ιταλία

Πανακότα με σάλτσα φράουλας

Πανακότα με σάλτσα φράουλας

Υλικά Συνταγής

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 στικ βανίλια ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 25 γραμμάρια ζελατίνη σε φύλλα

Εκτέλεση Συνταγής:

Σε μπολ  που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμμάτων, διαλύουμε τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Βάζουμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμμάτων για 3 περίπου λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Εναλλακτικά(για αυτούς που αποφεύγουν τον φούρνο μικροκυμμάτων) μπορούμε να διαλύσουμε τη ζάχαρη στην κρέμα χρησιμοποιώντας κατσαρόλα και την εστία της κουζίνας σας.
Κόβουμε κατά μήκος το στικ της βανίλιας, αφαιρούμε τα αρωματικά μαύρα σποράκια και τα προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα. Επιπλέον προσθέτουμε και το περίβλημα στην κρέμα και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο μείγμα.
Αφού περάσουν 30 λεπτά βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 λίτρο κρύο νερό για 5 με 7 λεπτά έως ότου μαλακώσουν (διαβάστε και τις οδηγίες στη συσκευασία) .
Μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα της ζελατίνας ξαναζεσταίνουμε την κρέμα αφού έχουμε αφαιρέσει το περίβλημα της βανίλιας
Στίβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα ανακατεύοντας ώστε να διαλυθεί.
Σε μικρά φόρμακια, που έχουμε «ντύσει» με διάφανη μεμβράνη, ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ μέχρι να πήξει καλά
Ξεφορμάρουμε εύκολα αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε πιατάκια, αφαιρώντας τη μεμβράνη.

Για την σάλτσα φράουλας

Υλικά Σάλτσας:

  • 1/2 κιλό φράουλες
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 80 γραμμάρια λευκό γλυκό κρασί

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
Ρίχνουμε στις φράουλες τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για μια ώρα ώστε οι φράουλες να βγάλουν αρκετούς χυμούς.
Σε μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράζουμε για 3 λεπτά.
Πολτοποιούμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλκοόλ και ανακατεύουμε καλά
Συντηρούμε τη σως σε κλειστό γυάλινο βάζο στο ψυγείο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.