Κριθαράκι νηστίσιμο με ταχίνι από τον Άκη Πετρετζίκη στο “Πρωινο mou” στο Mega!

Φαγητό νηστίσιμο και οικονομικό μας έκανε σήμερα ο Άκης.
Με περίπου 3 – 4 ευρώ τρώει μια οικογένεια άνετα μας λέει.
Κριθαράκι λοιπόν και για να έχουμε την αίσθηση ότι τρώμε κάτι σαν κρέας μας προτείνει μανιτάρια!
Μας αποκαλύπτει όσα μυστικά ξέρει για το κριθαράκι!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ποτήρι κριθαράκι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κονσέρβα ντομάτα
  • λίγα ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
Υλικά για το πέστο:
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια
  • 2  κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 100 ml κρασί
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μάτσο μυρωδικά της αρεσκείας μας (φραγκομαϊντανό, δυόσμο, μαϊντανό….)
  • 3 κουταλιές λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο και πράσσο.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά και αφού βράσουν λίγο προσθέτουμε και το ταχίνι.
Βάζουμε το κριθαράκι σε πυρέξ τοποθετούμε τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα,  στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο.

Για το πέστο:

Βάζουμε στο μπλέντερ το ταχίνι, το κρασί, το ξύσμα  λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά της αρεσκείας μας (φραγκομαϊντανό, δυόσμο, μαϊντανό….), το  λάδι, Αλάτι και πιπέρι και το χτυπάμε για να ενοποιηθούν.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το μείγμα από το μπλέτερ.
Ρίχνουμε σε ένα πυρέξ τα μανιτάρια με το μείγμα , αφού έχουμε βάλει στο πάτο μία βρεγμένη λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μαζί με το κριθαράκι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.