Προτότυπη τυλιγμένη ομελέτα σε φύλλα κρούστας – αλά πίτα

Πίτα ομελέτα

Πίτα ομελέτα

Υλικά:

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 4 αυγά
  • Λίγο σαλάμι αέρος κομμένο σε κομματάκια
  • 2-3 πιπεριές κέρατα (πράσινες και κόκκινες) κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 1/4 κιλού φέτα (λιωμμένη με ένα πιρούνι ή με το χέρι)
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί ριγκάτο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ, στρώνουμε ένα φύλλο κρούστα, το λαδώνουμε, στρώνουμε από πάνω άλλο ένα..και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν 4 τα στρωμένα φύλλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι και ελάχιστο νερό.
Προσθέτουμε στο μπολ το σαλάμι, τις πιπεριές και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.

Μείγμα ομελέτας μέσα στα φύλλα

Μείγμα ομελέτας μέσα στα φύλλα

 

 

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τα στρωμένα φύλλα.
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο κρούστας, λαδώνουμε και στρώνουμε άλλο ένα φύλλο από επάνω.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι ότι περισσεύει από το πυρέξ και γυρίζουμε τα υπόλοιπα μέσα στο πυρέξ.

 

 

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , πάνω κάτω, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Ομελέτα πίτα

Ομελέτα πίτα

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.