Τυρόπιτα φόρμας με φύλλο κρούστας

Τυρόπιτα φόρμας

Τυρόπιτα φόρμας

Ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας!

Υλικά:

  • 10 φύλλα κρούστας (περίπου μισό κιλό).
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 200 γραμμάρια ανθότυρο τριμμένα στο χέριΤυρόπιτα φόρμας
  • 1 κόκκινη κομμένη μικρά καρέ.
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη μικρά καρέ.
  • 1/2 κιλό ζαμπόν κομμένο σε μικρά τετράγωνα
  • 1 φλιτζάνι κρασιού σιμιγδάλι ψιλό.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέκιν
  • 4 αυγά
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα και
  • 1 ποτηράκι του κρασιού σόδα αναψυκτικό
  • Μεγάλη φόρμα του κέικ

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα τυριά ,το σιμιγδάλι ,το μπέκιν τις πιπεριές και το ζαμπόν.
Αλείφουμε την φόρμα με λάδι.
Απλώνουμε ένα φύλλο και σκορπάμε επάνω το 1/10 της γέμισης.
Το πλισεδιάζουμε από την στενή πλευρά και το τοποθετούμε στην φόρμα.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο που το κάνουμε ίδιο και το τοποθετούμε στην απέναντι πλευρά της φόρμας. Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα που τα τοποθετούμε από πάνω απαλά.
Χτυπάμε τα αυγά ,προσθέτουμε το λάδι το γάλα και την σόδα.
Ρίχνουμε με κουτάλι σιγά-σιγά το μείγμα αυτό πάνω απ τα φύλλα .
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα ή έως ότου ροδοκοκκινίσει η πίτα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
Τυρόπιτα φόρμας άψητη

 

 

 

Τα φύλλα πρέπει να μπούν αφράτα ,όχι πατημένα για να περάσει ανάμεσα το υγρό μείγμα και να γίνει αφράτη η πίτα μας.

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.