Αγκινάρες γεμιστές με γαρίδες
Υλικά (4 άτομα):
4 αγκινάρες καθαρισμένες και βρασμένες(μόνο οι καρδιές)
3 κουταλιές της σούπας αρακά
200 γραμμάρια γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Χυμό ενός λεμονιού
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις αγκινάρες σε μια πιατέλα και τις ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
Τοποθετούμε πάνω τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το πιπέρι.
Το περιχύνουμε στις αγκινάρες.
(Αφαιρούμε την μαγιονέζα αν θέλουμε την συνταγή χωρίς λάδι)
Δεν κατάλαβα πως είναι γεμιστές οι αγκινάρες. Αδειάζω το εσωτερικό;
Όταν οι αγκινάρες καθαριστούν και μείνει μόνο η καρδιά, τότε είναι σαν κούπα.
Εκεί μέσα λοιπόν βάζουμε τις γαρίδες.