Ρεβυθοκεφτέδες
Υλικά (5-6 άτομα) :
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στιμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι και όσο ακόμα χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό. Το πρωί τα βράζουμε για λίγη ώρα (προσοχή να μη λιώσουν).
Τα σουρώνουμε, τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών και αφαιρούμαι τα φλούδια (ή στο μπλέντερ χωρίς να μπορούμε να αφαιρέσουμε τα φλούδια).
Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (μην βάλετε φωτιά όμως στην κουζίνα!!!).
Τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα, για να ρουφήξει το λάδι τους.
Καλή όρεξη!!!
Φαίνεται ενδιαφέρουσα, ο μύλος λαχανικών τι ακριβώς είναι;
ο μύλος λαχανικών είναι ο ίδιος που φτιάχνουμε τον πουρέ
Για παράδειγμα:
http://4.bp.blogspot.com/_Lt47ltekMdg/TDr4Keri7xI/AAAAAAAAASA/6wihJj6olsM/s1600/mylos+laxanikwn+1.jpg