Καλαμαράκια γεμιστά με τυρί
loading…
Υλικά:
1/2 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
1/2 κιλό τυρί φέτα
1/4 του κιλού τυρί ροκφόρ
1/4 του κιλού τυρί regato
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ντομάτα μεγάλη
1 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Θρυμματίζουμε τα τυριά.Χτυπάμε στο μπλέντερ τη ντομάτα με το κρεμμύδι και αναμειγνύουμε με τα τυριά. Προσθέτουμε το πιπέρι.
Γεμίζουμε ένα τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με το λάδι.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρονται με ρύζι ή πατάτες.
Εναλλακτικά μπορούμε ,την ντομάτα και το κρεμμύδι, αντί να τα τοποθετήσουμε στη γέμιση, να τα κόψουμε σε φέτες και να τις βάλουμε πάνω από τα καλαμαράκια.
Ή ακόμα μπορούμε και κάνουμε και τα δύο ,με την μόνη διαφορά ότι θα χρειαστούμε δύο από το καθένα.
loading…