Σκορδαλιά

Σκορδαλιά

Σκορδαλιά

Υλικά:

  • 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
  • 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ξύδι καλό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής:

Κοπανάμε καλά το σκόρδο σε ξύλινο γουδί, μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και – συνεχίζοντας πάντα το κοπάνισμα -τις πατάτες (μία – μία).
Αρχίζουμε να ρίχνουμε  κουταλιά – κουταλιά το λάδι και το ξύδι εναλλάξ, εξακολουθώντας το κοπάνισμα, ώσπου να γίνουν όλα μια σφικτή και λεία κρέμα.
Την σερβίρουμε σε οβάλ πιατέλα, γαρνίροντας την γύρω γύρω με μπαλάκια από γούλια παντζαριών, μισά καρύδια και ελιές Καλαμών. Στολίζουμε την επιφάνεια της με μία μαργαρίτα από ψιλές φετούλες, κλωνάρι και φύλλα παντζαριού.

Η φωτογραφία είναι από fugzu

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.