Σκορδαλιά
Υλικά:
- 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
- 1/3 φλιτζανιού του τσαγιού ξύδι καλό
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- 6 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής:
Κοπανάμε καλά το σκόρδο σε ξύλινο γουδί, μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και – συνεχίζοντας πάντα το κοπάνισμα -τις πατάτες (μία – μία).
Αρχίζουμε να ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το λάδι και το ξύδι εναλλάξ, εξακολουθώντας το κοπάνισμα, ώσπου να γίνουν όλα μια σφικτή και λεία κρέμα.
Την σερβίρουμε σε οβάλ πιατέλα, γαρνίροντας την γύρω γύρω με μπαλάκια από γούλια παντζαριών, μισά καρύδια και ελιές Καλαμών. Στολίζουμε την επιφάνεια της με μία μαργαρίτα από ψιλές φετούλες, κλωνάρι και φύλλα παντζαριού.
Η φωτογραφία είναι από fugzu