Φακές
Υλικά (για 4 άτομα):
2 φλιτζάνια του τσαγιού φακές
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή
2 φυλλαράκια δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλακι του γλυκού ζάχαρη
10 ποτήρια νερό
1/2 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση συνταγής:
Σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους βάζουμε τις φακές και νερό μέχρι να τις σκεπάσει. Αφού πάρουν μία βράση αδειάζουμε το νερό, ξεπλένουμε τις φακές και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου μισή ώρα. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Όταν βράσουν οι φακές ρίχνουμε το λάδι και σβήνουμε τη φωτιά, έτσι ώστε να βράσει ελάχιστα το λάδι όσο κρατάει ακόμα ζεστό το μάτι της κουζίνας.