Πατάτες ωγραντέν με αγκινάρες
Υλικά Συνταγής (6-8 άτομα) :
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
- 250 γραμμάρια γάλα
- 1 πακέτο Βιτάμ
- 8 καρδιές αγκινάρες κομμένες στα 2
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 300 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κύβους
- 2 αυγά
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής:
Βράζουμε τις πατάτες με το γάλα, ώσπου να μαλακώσουν.
Σε μία κατσαρόλα, σωτάρουμε με το βιτάμ τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια και το άνηθο. Προσθέτουμε λίγο νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις αγκινάρες με τα υπόλοιπα ώσπου να μαλακώσουν.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε τον πάτο του με λίγη κεφαλογραβιέρα.
Στρώνουμε με την μισή ποσότητα από τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με λίγα από τα κίτρινα τυριά, τη μισή ποσότητα από τη φέτα και το ζαμπόν.
Τοποθετούμε το μείγμα με τις αγκινάρες, το υπόλοιπο ζαμπόν, την υπόλοιπη φέτα και πάλι λίγα από τα κίτρινα τυριά. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες πατάτες και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα που έβρασαν οι πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τυριά. Σκορπίζουμε κομματάκια από το υπόλοιπα βιτάμ και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!!!
Η φωτογραφία είναι από MGF/Lady Fisdain