τσιζκέικ (cheese cake)

τσιζκέικ(cheesecake)

 

τσιζκέικ(cheesecake)

Υλικά Συνταγής:

  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
  • 1 κουτί φρουί ζελέ με γεύση ανανά
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 1 κονσέρβα Βύσσινο (425 γραμμάρια)
  • 250 γραμμάρια μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
  • 10 γραμμάρια (2 κουταλάκια του γλυκού) Κορν Φλάουρ
  • 100 γραμμάρια (3/4 φλιτζανιού του τσαγιού) μαργαρίνη

Εκτέλεση Συνταγής:

βάση μπισκότου

βάση μπισκότου

Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα αναμιγνύετε με τη μαργαρίνη λιωμένη.
Αδειάζετε το μείγμα σε μία φόρμα No 26 και το στρώνεται ομοιόμορφα, πιέζοντας το με ένα κουτάλι.

Διαλύετε το φρουί ζελέ σε 300 ml (1 1/2 φλιτάνι του τσαγιού) βραστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ : να μην πήξει.

κρέμα

κρέμα

Χτυπάτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτετε το τυρί κρέμα και το κρύο ζελέ και το χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμα στο μίξερ, έως ότου να γίνει η κρέμα λεία.

βάση μπισκότου με κρέμα

βάση μπισκότου με κρέμα

Απλώνετε το μείγμα πάνω στην βάση μπισκότου και το βάζετε στο ψυγείο.

Διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο χυμό βύσσινο από την κονσέρβα και το προσθέτετε σε μία κατσαρόλα μαζί με την υπόλοιπη κονσέρβα.
Βράζετε για 2-3 λεπτά.
Όταν κρυώσει απλώνετε το βύσσινο πάνω στην κρέμα και το βάζετε στο ψυγείο και πάλι.
Σερβίρετε μετά από 2-3 ώρες.

Οι φωτογραφίες είναι από : Island Vittles, fred_v, the lemon tart

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.