Λάχανο με χοιρινό κρέας – συνταγή από τη Σύρο
“Συριανή” συνταγή με λάχανο και χοιρινό από το 4ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας που έγινε στη Σίφνο το 2010.
ΥΛΙΚΑ:
1 μέτριο λάχανο
10 χοιρινά κοψίδια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Το χυμό από 2 λεμόνια
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια, το ζεματάμε και το σουρώνουμε. Σε ένα καζάνι τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το κρεμμύδι και το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 τέταρτο.
Στη συνέχεια βγάζουμε το χοιρινό σε ένα πιάτο, βάζουμε το λάχανο στο καζάνι, τοποθετούμε το χοιρινό επάνω στο λάχανο και το ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα.
Φωτογραφία της συνταγής από Daniel Panev.