ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

 

Μακαρονοσαλάτα

Μακαρονοσαλάτα

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 500 γρ. κοφτό μακαρόνι (κοράλλι)
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • αλάτι
  • 1 βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 200 γρ. τυρί κασέρι
  • 400 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • λίγο άνηθο

 

Υλικά για τη μαγιονέζα:

  • 2 αυγά
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 2-3 σταγόνες ξίδι
  • αλάτι-πιπέρι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • 3 κ.γλ. μουστάρδα
  • 3 κ.γλ. κέτσαπ
  • 650 γρ. λάδι ελαφρύ

Εφαρμογή:

  1. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του multi όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου
  2. Προσθέτουμε το λάδι με κανονική ροή από το άνοιγμα του καπακιού, μέχρι να πήξει η μαγιονέζα, αδειάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε στην άκρη.
  3. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και κρατάμε στην άκρη.
  4. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πιπεριές και κρατάμε στην άκρη.
  5. Τρίβουμε στον τρίφτη το τυρί και αδειάζουμε στο μεγάλο μπολ και κρατάμε στην άκρη.
  6. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και κρατάμε στην άκρη.
  7. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με το αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια .
  8. Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με  ένα κουτάλι.
  9. Προσθέτουμε τα ¾ από τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
  10. Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και απλώνουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα από πάνω ομοιόμορφα.
  11. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει η σαλάτα πριν σερβιριστεί.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Η φωτογραφία είναι απο girlychimp

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.