ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά για τη σαλάτα:
- 500 γρ. κοφτό μακαρόνι (κοράλλι)
- 1 ½ λίτρο νερό
- αλάτι
- 1 βαζάκι πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ. ζαμπόν
- 200 γρ. τυρί κασέρι
- 400 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
- 4 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- λίγο άνηθο
Υλικά για τη μαγιονέζα:
- 2 αυγά
- 50 γρ. χυμό λεμονιού
- 2-3 σταγόνες ξίδι
- αλάτι-πιπέρι
- ½ κ.γλ. ζάχαρη
- 3 κ.γλ. μουστάρδα
- 3 κ.γλ. κέτσαπ
- 650 γρ. λάδι ελαφρύ
Εφαρμογή:
- Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του multi όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου
- Προσθέτουμε το λάδι με κανονική ροή από το άνοιγμα του καπακιού, μέχρι να πήξει η μαγιονέζα, αδειάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και κρατάμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το αδειάζουμε στο μπολ με τις πιπεριές και κρατάμε στην άκρη.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το τυρί και αδειάζουμε στο μεγάλο μπολ και κρατάμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με το αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια .
- Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα ¾ από τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.
- Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και απλώνουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα από πάνω ομοιόμορφα.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για να κρυώσει η σαλάτα πριν σερβιριστεί.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Η φωτογραφία είναι απο girlychimp