Eλιές πράσινες τσακιστές
[pullquote align=”left”]
Υλικά :
- Eλιές πράσινες
- νερό
- αλάτι
- φρέσκια μαραθιά
[/pullquote]
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ελιές, τις τσακίζουμε και τις βάζουμε στο νερό. Tις αφήνουμε τρεις μέρες αλλάζοντας το νερό μια-δυό φορές την ημέρα. Tέλος τις βάζουμε σε γυάλινο βάζο με άρμη και πολλή μαραθιά, που έχουμε κόψει φρέσκια μαζί με τα κοτσάνια της. Kαλό είναι να αναφέρουμε τον κλασσικό παραδοσιακό τρόπο που μας βοηθά να φτιάξουμε την άρμη σωστά.
Bάζουμε τόσο αλάτι ώστε, όταν ρίξουμε στην άρμη ένα αυγό, να μείνει αυτό έξω από το νερό λιγότερο από το μισό. Στην άρμη με την μαραθιά οι ελιές αποκτούν πολύ ωραία γεύση και άρωμα και διατηρούνται καιρό.
Οι φωτογραφίες είναι από Martin McDonald και Miss Bliss 55
[divider top=”0″]