Μωσαϊκό – κορμός
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος ή ένα πακέτο βιτάμ
- 1 κούπα κακάο
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 1/3 κούπας κονιάκ ή λικέρ Τia Maria
- 1 κούπα καρύδια (αν θέλετε)
- 3-4 κουταλιές σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ :
Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βρέχουμε με 3-4 κουταλιές γάλα. Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε, ώστε να μην υπάρχουν σβολάκια. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το κακάο, το βούτυρο αγελάδος και το κονιάκ καλά, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τα μπισκότα και τα βάζουμε στο μίγμα σοκολάτας, να αναμιχθούν καλά.
Τυλίγουμε το μίγμα σε λαδόκολλα, την οποία αν θέλουμε, την έχουμε καλύψει με τρούφα σοκολάτας, φτιάχνοντας ένα ρολό. Τέλος, βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη και το αφήνουμε να κρυώσει
Οι φωτογραφίες είναι από The Blonde Mule και FrancescaV.com