Λουκουμάδες με μέλι και κανέλλα
Υλικά:
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γραμμάρια)
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγο ζάχαρη( 1 κουταλάκι του γλυκού το πολύ)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- μέλι
- κανέλλα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ξανανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας και τη τοποθετούμε σε ζεστό σημείο (καλοριφέρ,κουζίνα…).
Όταν η ζύμη μας αρχίζει να ανεβαίνει στα τοιχώματα της λεκάνης είναι έτοιμη (περίπου σε μισή ώρα).
Σε μία κατσαρόλα, σχετικά μικρή, βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο – λίγο από τη ζύμη και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Κάθε φορά, πριν πάρουμε ζύμη, βουτάμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να γλιστράει.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Για να μην κρατήσουν πολύ λάδι, αφού τους τηγανίσουμε τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
Καλή επιτυχία!