Νισεστέ, γνωστό και ως κορν φλάουρ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. «….Πως γίνεται ο νισεστές
    Χρησιμοποιούμε σιτάρι καλής ποιότητας.” …… καλαμπόκι όχι σιτάρι

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ο Νισεστέ προέρχεται από τούρκικη λέξη και σημαίνει άμυλο.
      Όλων των ειδών τα άμυλα μπορούμε να τα πούμε νισεστέ, δηλ. το άμυλο σιταριού, το άμυλο καλαμποκιού (άνθος αραβοσίτου), το άμυλο ρυζιού (άνθος ορύζης), το άμυλο της πατάτας (πατατάλευρο), του κριθαριού, της βρώμης, της μανιόκας (ταπιόκα), της μαράντας (αραρούτι), κ.λ.π.

      Η ιστορία του νισεστέ: Στα ελληνικά βιβλία μαγειρικής ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα. Τότε δεν κυκλοφορούσαν στο εμπόριο οι γνωστές, σήμερα, συσκευασίες νισεστέ. Οι νοικοκυρές έφτιαχναν μόνες τους το νισεστέ από σιτάρι.
      Στις αρχές του 20ου αιώνα αλέστηκε η άσπρη καρδιά του σπόρου του καλαμποκιού σε πολύ λεπτή «μεταξένια» σκόνη. Το γνωστό σε όλους κορν φλάουρ, (άνθος αραβοσίτου, μαϊζένα, άμυλο καλαμποκιού, κ.λ.π.)
      Τις τελευταίες δεκαετίες: Πολλές εταιρείες αλεύρων διακινούν το άμυλο καλαμποκιού, και μόνον αυτό, με την ονομασία νισεστές.

    • Ο/Η Vasja λέει:

      Νισεστές είναι το άμυλο από οποιοδήποτε αμυλούχο και το κορν φλάουρ αποκλειστικά από καλαμπόκι.

Τα σχόλια σας για τη συνταγή...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.